|
TBS przy ul. Dolnobrzeskiej - etap III |
| Autor |
Wiadomość |
goldengirl
|
Wysłany: 2010-03-14, 09:15
|

|
|
| przyjrzeliście się Waszym blachom oddzielającym balkony? u nas już całe latają, nity się poluzowały, śrubki poodpadały, jakaś masakra!niedługo odpadną całkiem! |
|
|
|
 |
matias
|
Wysłany: 2010-03-14, 11:50
|

|
|
| goldengirl napisał/a: | | przyjrzeliście się Waszym blachom oddzielającym balkony? u nas już całe latają, nity się poluzowały, śrubki poodpadały, jakaś masakra!niedługo odpadną całkiem! |
chyba nie sprawi ci dużo problemu jak dokręcisz poluzowane śrubki. Napewno potrwa to duuuużżżżoooo krócej niż zanim przyjdzie ktoś z tbs aby to zrobić. a poza tym bedziesz miał pewność ze przy silnikjeszym wietrze blacha nie zniknie. no chyba ze jestes sam i masz miła sąsiadke i chcesz aby blacha znikneła..., a to co innego .... wiekszym problemem sa niedomykające sie drzwi wejsciowe do klatek. pozdrawiam |
|
|
|
 |
kinga044
|
Wysłany: 2010-03-14, 11:56
|

|
|
Hej,
czy wiecie może, gdzie mozna poblisku oprawic obrazu w ramki? albo w ogole we Wroclawiu? |
|
|
|
 |
mynikas
mika
|
Wysłany: 2010-03-14, 12:42
|

|
|
Na Średzkiej. u szklarza mozna oprawić obraz
A co do drzwi wejściowych to jakas porażka!!!!Przecież nie mogą byc wiecznie otwarte???? Zgłaszałam to już pare razy. Może jak bedziemy dzwonić tak non stop to TBS załatwi wreszcie sprawe... ( no chyba ze tylko mnie i garstce osób to przeszkadza)
Pzdr |
|
|
|
 |
kinga044
|
Wysłany: 2010-03-14, 13:13
|

|
|
Dzieki za info, a gdzie ta Sredzka? u szklarza w ramki mozna tez oprawiac? bo mi nie chodzi, by dac pod szklo, tylko o ramki drewniane |
|
|
|
 |
organistka
organistka
|
Wysłany: 2010-03-14, 13:52
|

|
|
| Goldengirl mogę Cię zapewnić,że my drzwi za każdym razem zamykamy... |
|
|
|
 |
goldengirl
|
Wysłany: 2010-03-14, 14:10
|

|
|
| też jutro zadzwonię ale widzę, że to pewnie na nic :( a wam też hałasują tak te blachy? mnie budzą w nocy...może tylko na górnych mieszkaniach tak się dzieje? co chwila coś wychodzi nie tak :( pozdrawiam wszystkich! |
|
|
|
 |
mynikas
mika
|
Wysłany: 2010-03-14, 14:29
|

|
|
| kinga044 napisał/a: | Dzieki za info, a gdzie ta Sredzka? u szklarza w ramki mozna tez oprawiac? bo mi nie chodzi, by dac pod szklo, tylko o ramki drewniane |
Glowna ulica w LEŚNICY :-);-)
Najprawdopodobniej można, trzegba podejść i się zapytać- daleko nie ma |
|
|
|
 |
bogdan balicki
|
Wysłany: 2010-03-14, 15:04
|

|
|
a wam też hałasują tak te blachy? mnie budzą w nocy..
Witam, mnie nie hałasują, bo mieszkam niżej, ale na wszystko jest sposób. Przypuszczam, że blachy są skręcone śrubami. Kupcie w sklepie przy kościele kilka gumowych i szerokich podkładek i powinno być sprawie - guma zamortyzuje drganie. Wszystkie inne szczeliny można uzupełnić bezbarwnym silikonem budowlanym (budowlany nie boi się mrozu).
Wujek dobra rada.
Ps. Nie mogę się doczekać, aż się nasze osiedle zazieleni. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Wacek Kiełtyka
(vitos)
Wiek: 30 Dołączył: 08 Gru 2009 Posty: 239 Skąd: Krosno/Wrocław
|
Wysłany: 2010-03-15, 09:24
|

|
|
Cześć Wszystkim,
Jeżeli chodzi o nieszczelne okna i drzwi, to jedynym ratunkiem jest samodzielna wymiana uszczelek.
Tak, ludzie po klatkach chodzą, u mnie wczoraj byli Świadkowie Jehowy- pewnie dlatego, że powiedziałem im w zeszłym tygodniu trochę prawdy na klatce, ale chciałem być miły i wziąłem gazetkę. Niestety. Nie wyszło. Nie było mnie.
Słyszę blachy z sąsiedniego bloku, jak jestem w kuchni. Dzisiaj sprawdzę, czy u mnie jest z nimi wszystko w porządku. Dokręcę też śruby.
Potwierdzam, że szklarz znajduje się przy ul. Średzkiej. Widziałem różne ramki do obrazów na zawieszone na ścianie. Nie ma rewelacji, ale coś zawsze można wybrać.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia |
_________________ Prochowicka 1... pod każdym względem |
|
|
|
 |
dagi
|
Wysłany: 2010-03-15, 17:19
|

|
|
| Agula napisał/a: | Hejka:)
Sorki, że dopiero teraz odpisuję.. autobus 137 w dni powszednie jeździ co godzinę 22 minuty po każdej a w weekendy 54 minuty po każdej godzinie:)
Co do wody to rzeczywiście jest niedobra, herbata nawet inaczej smakuje....bleee
podobno mamy inne ujęcie wody niż cała reszta Wrocka. |
Bardzo bardzo dziękuję za info .Kupiłam właśnie ostatnio dzbanek z filtrem-herbata trochę lepiej smakuje. |
|
|
|
 |
fionka26
|
Wysłany: 2010-03-16, 10:12
|

|
|
Witam wszystkich forumowiczów, mam pytanie dotyczące parkowania czy możliwe jest aby mieszkańcy korzystali z parkingów i miejsc parkingowych do tego przeznaczonych, w taki sposób, aby nie zajmować dwóch miejsc tylko jedno. Są wyznaczone miejsca a jednak wiele z nas musi się chyba wybrać do instruktora nauki jazdy w celu doszlifowania technik parkowania prostopadłego. Ludzie każdy każdy z nas ma pewnie auto i chciałby zaparkować blisko swojej klatki !!!!!!!!!!
A druga sprawa jest taka, że mamy parkingi na osiedlu i to dość spore a jednak mieszkańcy Prochowickiej o nieparzystych numerach chyba nie wiedza iż oni też maja parking zarówno z lewej jak i z prawej strony swoich bloków. Jednak wolą utrudniać ruch uliczny i parkują na jezdni, bo po co na parkingu, przecież stamtąd trzeba iść troszkę dalej do domu a to męczące.
Ostatnio zauważyłam, że nie tylko mi przeszkadza złe parkowanie, chyba jeszcze ktoś się wkurzył bo pozakładał kartki za szybę. Ciekawe ile razy jeszcze trzeba będzie ingerować w takie zachowanie. |
|
|
|
 |
budners
|
Wysłany: 2010-03-16, 10:47
|

|
|
U nas pod klatką parkują mieszkańcy sąsiedniego osiedla bo po co zastawiać swój parking pod blokiem jak można cudzy. |
|
|
|
 |
adam11111111
|
Wysłany: 2010-03-16, 11:43
|

|
|
| A ja mam pytanie czy sa jakies zakazy zatrzymania czy postoju na ulicy prochowickiej...akurat ja parkuje auto na parkingu...pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
ewar77
|
Wysłany: 2010-03-16, 11:57
|

|
|
| Może i nie ma, ale to nie zmienia faktu iż stawiając tam auta tarasujecie przejazd. Jest bardzo dużo miejsc parkingowych więc nie widzę problemu. |
|
|
|
 |
Reklama Google
Dołaczył: 1 Lis 2009
|
|
|
|