Leśnickie Forum Strona Główna Leśnickie Forum
Forum mieszkańców Wrocławia - Leśnicy

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
TBS przy ul. Dolnobrzeskiej - etap III
Autor Wiadomość
goldengirl

Wysłany: 2010-03-14, 09:15   

przyjrzeliście się Waszym blachom oddzielającym balkony? u nas już całe latają, nity się poluzowały, śrubki poodpadały, jakaś masakra!niedługo odpadną całkiem!

matias

Wysłany: 2010-03-14, 11:50   

goldengirl napisał/a:
przyjrzeliście się Waszym blachom oddzielającym balkony? u nas już całe latają, nity się poluzowały, śrubki poodpadały, jakaś masakra!niedługo odpadną całkiem!

chyba nie sprawi ci dużo problemu jak dokręcisz poluzowane śrubki. Napewno potrwa to duuuużżżżoooo krócej niż zanim przyjdzie ktoś z tbs aby to zrobić. a poza tym bedziesz miał pewność ze przy silnikjeszym wietrze blacha nie zniknie. no chyba ze jestes sam i masz miła sąsiadke i chcesz aby blacha znikneła..., a to co innego .... :mrgreen: wiekszym problemem sa niedomykające sie drzwi wejsciowe do klatek. pozdrawiam

kinga044

Wysłany: 2010-03-14, 11:56   

Hej,

czy wiecie może, gdzie mozna poblisku oprawic obrazu w ramki? albo w ogole we Wroclawiu?

mynikas
mika

Wysłany: 2010-03-14, 12:42   

Na Średzkiej. u szklarza mozna oprawić obraz :-)

A co do drzwi wejściowych to jakas porażka!!!!Przecież nie mogą byc wiecznie otwarte???? Zgłaszałam to już pare razy. Może jak bedziemy dzwonić tak non stop to TBS załatwi wreszcie sprawe... ( no chyba ze tylko mnie i garstce osób to przeszkadza)
Pzdr

kinga044

Wysłany: 2010-03-14, 13:13   

Dzieki za info, a gdzie ta Sredzka? u szklarza w ramki mozna tez oprawiac? bo mi nie chodzi, by dac pod szklo, tylko o ramki drewniane :-)

organistka 
organistka

Wysłany: 2010-03-14, 13:52   

Goldengirl mogę Cię zapewnić,że my drzwi za każdym razem zamykamy...

goldengirl

Wysłany: 2010-03-14, 14:10   

też jutro zadzwonię ale widzę, że to pewnie na nic :( a wam też hałasują tak te blachy? mnie budzą w nocy...może tylko na górnych mieszkaniach tak się dzieje? co chwila coś wychodzi nie tak :( pozdrawiam wszystkich!

mynikas
mika

Wysłany: 2010-03-14, 14:29   

kinga044 napisał/a:
Dzieki za info, a gdzie ta Sredzka? u szklarza w ramki mozna tez oprawiac? bo mi nie chodzi, by dac pod szklo, tylko o ramki drewniane :-)

Glowna ulica w LEŚNICY :-) :-);-)
Najprawdopodobniej można, trzegba podejść i się zapytać- daleko nie ma :-)

bogdan balicki

Wysłany: 2010-03-14, 15:04   

a wam też hałasują tak te blachy? mnie budzą w nocy..

Witam, mnie nie hałasują, bo mieszkam niżej, ale na wszystko jest sposób. Przypuszczam, że blachy są skręcone śrubami. Kupcie w sklepie przy kościele kilka gumowych i szerokich podkładek i powinno być sprawie - guma zamortyzuje drganie. Wszystkie inne szczeliny można uzupełnić bezbarwnym silikonem budowlanym (budowlany nie boi się mrozu).

Wujek dobra rada.

Ps. Nie mogę się doczekać, aż się nasze osiedle zazieleni. Pozdrawiam

Wacek Kiełtyka 
(vitos)

Wysłany: 2010-03-15, 09:24   

Cześć Wszystkim,

Jeżeli chodzi o nieszczelne okna i drzwi, to jedynym ratunkiem jest samodzielna wymiana uszczelek.
Tak, ludzie po klatkach chodzą, u mnie wczoraj byli Świadkowie Jehowy- pewnie dlatego, że powiedziałem im w zeszłym tygodniu trochę prawdy na klatce, ale chciałem być miły i wziąłem gazetkę. Niestety. Nie wyszło. Nie było mnie.

Słyszę blachy z sąsiedniego bloku, jak jestem w kuchni. Dzisiaj sprawdzę, czy u mnie jest z nimi wszystko w porządku. Dokręcę też śruby.

Potwierdzam, że szklarz znajduje się przy ul. Średzkiej. Widziałem różne ramki do obrazów na zawieszone na ścianie. Nie ma rewelacji, ale coś zawsze można wybrać.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

dagi 

Wysłany: 2010-03-15, 17:19   

Agula napisał/a:
Hejka:)
Sorki, że dopiero teraz odpisuję.. autobus 137 w dni powszednie jeździ co godzinę 22 minuty po każdej a w weekendy 54 minuty po każdej godzinie:)
Co do wody to rzeczywiście jest niedobra, herbata nawet inaczej smakuje....bleee
podobno mamy inne ujęcie wody niż cała reszta Wrocka.

Bardzo bardzo dziękuję za info .Kupiłam właśnie ostatnio dzbanek z filtrem-herbata trochę lepiej smakuje. :lol:

fionka26

Wysłany: 2010-03-16, 10:12   

Witam wszystkich forumowiczów, mam pytanie dotyczące parkowania czy możliwe jest aby mieszkańcy korzystali z parkingów i miejsc parkingowych do tego przeznaczonych, w taki sposób, aby nie zajmować dwóch miejsc tylko jedno. Są wyznaczone miejsca a jednak wiele z nas musi się chyba wybrać do instruktora nauki jazdy w celu doszlifowania technik parkowania prostopadłego. Ludzie każdy każdy z nas ma pewnie auto i chciałby zaparkować blisko swojej klatki !!!!!!!!!!
A druga sprawa jest taka, że mamy parkingi na osiedlu i to dość spore a jednak mieszkańcy Prochowickiej o nieparzystych numerach chyba nie wiedza iż oni też maja parking zarówno z lewej jak i z prawej strony swoich bloków. Jednak wolą utrudniać ruch uliczny i parkują na jezdni, bo po co na parkingu, przecież stamtąd trzeba iść troszkę dalej do domu a to męczące.

Ostatnio zauważyłam, że nie tylko mi przeszkadza złe parkowanie, chyba jeszcze ktoś się wkurzył bo pozakładał kartki za szybę. Ciekawe ile razy jeszcze trzeba będzie ingerować w takie zachowanie.

budners

Wysłany: 2010-03-16, 10:47   

U nas pod klatką parkują mieszkańcy sąsiedniego osiedla bo po co zastawiać swój parking pod blokiem jak można cudzy. :mrgreen:

adam11111111

Wysłany: 2010-03-16, 11:43   

A ja mam pytanie czy sa jakies zakazy zatrzymania czy postoju na ulicy prochowickiej...akurat ja parkuje auto na parkingu...pozdrawiam serdecznie

ewar77

Wysłany: 2010-03-16, 11:57   

Może i nie ma, ale to nie zmienia faktu iż stawiając tam auta tarasujecie przejazd. Jest bardzo dużo miejsc parkingowych więc nie widzę problemu.

Reklama Google

Dołaczył: 1 Lis 2009

Odpowiedz do tematu